Hosting

Hosting-pakke

Etter at sidene dine er ferdige trenger du hosting samt å oppdatere det tekniske (WordPress, innstikk, temaet) for å sørge for optimal sikkerhet og ytelse. Hvis du ønsker å gjøre dette selv leser du denne guiden: http://www.hjemmesiderforalle.no/oppdatering-guide/

Men du kan også velge å la meg gjøre jobben for deg, og jeg vil gi deg en del ekstra snadder som er fint å ha! Selv om du ønsker å hoste og å oppdatere sidene dine selv bør du lese hva jeg har å tilby slik at du kan ta stilling til om du ønsker å lære deg å implementere det selv.

Hosting

Hosting: Vi bruker min premium-konto hos ProISP slik at du får en rask og driftssikker server. Det er vesentlig for kunden og for søkemotorene at du har maksimalt raske sider.

Ekstra ytelse: Jeg installerer også en ekstra såkalt cache, LiteSpeed, for å gjøre dine sider enda litt raskere.

Oppdateringer

Oppdatering av WordPress: Du må altså oppdatere WordPress regelmessig slik at du har funksjonelle og optimalt sikre sider til enhver tid. WordPress blir automatisk oppdatert når det kommer små forandringer. Når det kommer større forandringer (i gjennomsnitt tre ganger i året) bør man oppdatere plattformen manuelt. Funksjonaliteten kan nemlig bli forandret gjennom at innstikkene ikke lenger fungerer som de skal, noe som kan lede til funksjonsbortfall, forandringer i design eller i meget sjeldne tilfeller fungerer sidene overhodet ikke lenger. Den manuelle oppdateringen er for at man skal kunne sjekke før og etter hvordan ting fungerer. Jeg gjør ikke bare disse oppdateringene raskt etter at de kommer, men jeg går rutinemessig inn for å oppdatere ditt tema og innstikkene. Disse må oppdateres for å holde tritt med WordPress-plattformen. Dermed gjør jeg oppdateringer av sidene dine minst seks ganger i året, og hvis det kommer nødvendige sikkerhetsoppdateringer av dine innstikk eller temaet så går jeg inn direkte for å gjøre dette.

Forandringer ved oppdateringer: Hvis dine sider blir forandret grunnet av en oppdatering så finner jeg nye innstikk, re-koder sidene eller gjør hva som trengs for å få tilbake funksjonene eller designet eller hva som nå forsvant.

Sikkerhet (virus/angrep)

Angrep: Jeg installerer og konfigurerer også gratisversjonen av en sikkerhetsplugin som heter Wordfence. Denne skal avverge og gi beskjed om eventuelle angrep på sidene dine. Hvis du tror at nettopp du vil være ekstra utsatt for angrep anbefaler vi at du betaler 100 dollar/år for deres premium-pakke.

Vanskelig å forandre sidene: Jeg legger in kode og begrensninger slik at det skal være vanskelig å gjøre forandringer på sidene dine. Dessuten sørger jeg for å gjemme noe informasjon som ellers kunne brukes for hackere til å vite hvor de skulle rette et angrep.

Begrense innloggingsforsøk: Jeg installerer et innstikk som begrenser antallet innloggingsforsøk på sidene dine slik at det ikke skal være mulig for roboter å finne ut av passordet til sidene dine.

Sikkerhetskopier

Sikkerhetskopier: Hostingen tar daglige sikkerhetskopier av hjemmesidene dine hver dag. Disse blir oppbevart i 30 dager. Det er svært usannsynlig at hostingen mister både hjemmesidene dine og alle sikkerhetskopiene. Likevel installerer jeg en ekstra rutine for sikkerhetskopiering som lagres på en annen server. Med mindre Vesten blir utsatt for omfattende dataterrorisme av en styrke vi ikke har sett, vil det ikke være mulig for deg å miste sidene dine helt. Denne ekstrakopieringen blir tatt annenhver uke, og jeg lagrer fire kopier, så det vil alltid være mulig å tilbakestille hjemmesidene dine minst seks uker.

Virusangrep: Hvis du likevel blir angrepet av virus eller hacket tilbakestiller jeg sidene til en tidligere sikkerhetskopi.

Annet snadder

E-post: Jeg oppretter også e-postadresser for deg, og hvis du ønsker webmail har du selvfølgelig tilgang til dette. Du får også support for å få e-posten til å fungere med e-postprogrammet på din dator eller med gmail.

Kontoadministrasjon: Såfremt det er mulig vil jeg ta meg av å betale din årlige regning for ditt domene. Du vil stå som juridisk eier for domenet, men jeg vil være kontaktpersonen. Avgift for domenet inngår altså i pakken.

Overføring av data: Jeg vil selvfølgelig hjelpe deg med å overføre alt av data (hjemmesider, database og e-post) du eventuelt trenger å flytte fra tidligere hosting.

Lille hostingpakken

800 kr (eks. mva)
 • Hosting
 • Daglig backup i 30 dager
 • Rask og driftssikker server hos Proisp
 • Sette opp e-post
 • Administrere og betale for ditt domene (årsavgiften for domenet kommer i tillegg til prisen – ca. 115 kr/år for et .no-domene)

Jeg tar 700 kr/time, eks. mva. for forandringer, tilbakestilling av sikkerhetskopi, oppdatering av WordPress (hvis du ikke gjør det selv), etc.

Store hostingpakken

2500 kr (eks. mva)
 • Hosting
 • Daglig backup i 30 dager
 • Rask og driftssikker server hos Proisp
 • Ekstra ytelse med LiteSpeed
 • Oppdateringer av WordPressplattformen
 • Oppdateringer av innstikk/plugins
 • Konfigurering av Wordfence
 • Installering av 2-trinns innlogging
 • Begrensning av innloggingsforsøk
 • Gjennomgang av .htaccess-filen for ekstra sikkerhet
 • Ekstra sikkerhetskopisystem (lagrer annenhver uke og beholder fire kopier)
 • Gjenoppretting ved virusangrep
 • Sette opp e-post
 • Administrere og betale for ditt domene (årsavgiften for domenet kommer i tillegg til prisen – ca. 115 kr/år for et .no-domene)